Erik van Heijningen benoemd als interim-voorzitter CRO luchthaven Rotterdam

Op 7 februari 2023 heeft de minister van Infrastructuur en Waterstaat de heer Erik van Heijningen benoemd tot interim-voorzitter van de Commissie Regionaal Overleg (CRO) luchthaven Rotterdam.

Het voorzitterschap van de heer van Heijningen begint op 7 februari 2023 en duurt tot uiterlijk 1 januari 2024. Van Heijningen volgt Han Weber op als voorzitter van de CRO.

De heer van Heijningen is met ingang van 7 februari 2023 door de minister van Infrastructuur en Waterstaat benoemd als interim-voorzitter, met brede instemming van de leden van de CRO. Van Heijningen (61) heeft een rijke bestuurlijke ervaring in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zijn voorganger Han Weber had aangegeven zijn functie als burgemeester van de gemeente Zuidplas niet langer te kunnen combineren met zijn rol als voorzitter en daarom is op zijn verzoek ontslag verleend. De CRO-leden gaan nu op zoek naar een nieuwe voorzitter. Om dat zorgvuldig te kunnen doen en voor de continuïteit van de CRO is in overleg met de leden gezocht naar een interim-voorzitter.

De benoeming van de heer Van Heijningen is tot uiterlijk 1 januari 2024 van kracht. In die periode zal de CRO luchthaven Rotterdam op zoek gaan naar een nieuwe voorzitter. De benoeming van Erik van Heijningen als interim-voorzitter en het vertrek van Han Weber wordt ook aan de Tweede Kamer meegedeeld.