Documenten

Download alle documenten die relevant zijn voor de ontwikkelingen rond onbemande luchtvaart. Of lees meer informatie over regels en wetgeving op onder andere de website van de Europese Commissie. U vindt de links in het overzicht hieronder.

Zonering voor onbemande luchtvaartuigen

Dit document van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaat in op de huidige zonering voor drones en de aanleiding voor het opzetten van een wijzigingsprocedure. Ook beschrijven we de wijzigingsprocedure en de totstandkoming daarvan.

Brochure EU regelgeving drones

In deze brochure leest u wat de uitgangspunten zijn van de Europese verordening en welke gevolgen deze heeft voor recreatieve en zakelijke gebruikers van drones in Nederland. Daarnaast wordt ingegaan op de manier waarop decentrale overheden te maken hebben met deze regelgeving.

Regulatory framework, Explanatory Note to Decision 2019/021/R

Introduction of a regulatory framework for the operation of unmanned aircraft systems in the ‘open’ and ‘specific’ categories.

Uitvoeringverordening onbemande luchtvaart 2019/947

Informatie van de Europese Commissie over de regels en procedures voor de exploitatie van onbemande luchtvaartuigen.

Gedelegeerde verordening voor onbemande luchtvaartuigsystemen 2019/945

Publicatie van de Europese Commissie over onbemande luchtvaartuigsystemen en uit derde landen afkomstige exploitanten van onbemande luchtvaartuigsystemen.