Minder geluidshinder voor omwonenden: nieuwe balans Schiphol

Minder vliegtuigbewegingen per jaar, minder vluchten en lawaaiige toestellen in de nacht, en het zo zoveel mogelijk gebruiken van start- en landingsbanen die voor de omgeving de minste overlast veroorzaken. Dat zijn de maatregelen waarmee het kabinet de geluidshinder rondom Schiphol vanaf volgend jaar wil terugdringen. Vandaag diende het kabinet het plan in de bij Europese Commissie, die er een advies over moet geven.

Het kabinet stelde zich vorig jaar tot doel om een nieuwe balans creƫren tussen het belang van een internationale luchthaven voor Nederland en de kwaliteit van de leefomgeving, specifiek voor omwonenden. Daarvoor moet de geluidshinder rond de luchthaven flink worden teruggedrongen.

Lees meer over de voorgenomen stappen in het hele persbericht op Rijksoverheid.nl.